Home » Badan Kerajaan » Jawatan Kosong Kerani Am Frim 2012

Jawatan Kosong Kerani Am Frim 2012

Date: 18 May 2012 | Badan Kerajaan
Reviewed by jakos Rating: 4.5
Jawatan Kosong Kerani Am Frim 2012 99out of 100 based on 100 ratings. 1 user reviews.
FacebookEmailShare

Jawatan Kosong kerani am frim

Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) merupakan antara institusi terulung dalam penyelidikan perhutanan tropika, dalam dan luar negara. Diasaskan oleh seorang saintis perhutanan berbangsa British pada tahun 1929, FRIM yang dahulunya dikenali sebagai Institut Penyelidikan Perhutanan (IPP) merupakan institusi penyelidikan perhutanan terawal di Malaysia dengan Dr. W. Foxworthy sebagai ketua pegawai penyelidiknya yang pertama. FRIM kemudiannya menjadi sebuah badan berkanun di bawah Akta Lembaga Penyelidikan dan Pembangunan Perhutanan Malaysia pada tahun 1985 dan diletakkan di bawah Kementerian Perusahan Utama sebelum berpindah ke Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar pada tahun 2004.

Terletak di Kepong sejauh 16 km barat laut Kuala Lumpur dengan keluasan 515 hektar, ia di kelilingi oleh Hutan Simpan Bukit Lagong. (Institut ini juga telah dinobatkan sebagai mempunyai sistem pengurusan yang berkualiti MS ISO 9001:2008) dan diketuai oleh Ketua Pengarah Dato’ Dr. Abdul Latif Mohmod.

FRIM menggalakkan pengurusan secara berkekalan dan penggunaan optimum sumber-sumber hutan dengan menjana pengetahuan dan teknologi melalui penyelidikan, pembangunan dan aplikasi. Kepakaran kakitangannya dalam pelbagai bidang serta keupayaan memenangi anugerah penyelidikan dan kerjasama di peringkat antarabangsa telah membolehkan FRIM menempah nama dalam bidang perhutanan tropika.

Syarikat Xtract Tech Sdn. Bhd. sedang mengkomersilkan teknologi biodiesel daripada minyak terpakai. Syarikat dengan ini dengan ini mempelawa calon-calon yang berkelayakan untuk mengisi jawatan kerani am / akaun untuk bersama-sama memajukan syarikat ini. Berikut adalah kriteria dan tugasan yang diperlukan oleh kami :

KRITERIA

 • Dibuka kepada semua warganegara Malaysia
 • Umur tidak melebihi 30 tahun pada hari iklan ini ditutup.
 • Pantas menaip dan mahir dalam microsoft office dan Sistem Perkaunan
 • Kelulusan dalam bidang perakaunan diutamakan
 • Boleh berkomunikasi bahasa melayu dan Inggeris dengan baik

TUGASAN

 • Mengendalikan urusan pentadbiran dan akaun syarikat
 • Kebolehan bekerja di bawah pengawasan yang minimum
 • Keutamaan akan diberikan kepada yang mempunyai komitmen yang tinggi untuk menjalankan tugas yang diamanahkan serta berdisiplin menjalankan tugas.

Cara memohon:

Semua permohonan hendaklah dikemukakan secara e-mail dengan menyertakan resume ke alamat berikut:

Mohammad Edziani Bin Rosali
Pengurus
Xtract Tech Sdn. Bhd.
FRIM-MTDC Technology Centre,
Forest Research Institute Malaysia (FRIM),
52109, Kepong, Selangor.
edziani@xtracttech.com

Maklumat lanjut, sila ;

Jawatan Kosong kerani am frim Mei 2012

Join Our Facebook Community

NOTE: HOW TO APPLY POSITION OFFERED

Advertisements and any job vacancies displayed on this blog has nothing to do with us. We only convey information about this ads from the original job offer. Maybe no advertising and information office we show in this blog about exactly. We not be responsible on any problems that occur through advertisements offered and displayed on this blog.

Thus, any application, questions, confusion and any problems you may have regarding the position you are interested, please inquire directly to the department, ministry or company that advertises the vacancy, either by email, websites, phone numbers, etc. provided by them.

To visitor who wish to apply for available positions please click the link provided in the ads and please follow the instructions given to know how the means to leave any comments how to apply. Do not disclose your personal information to public. We not be liable for all personal information that disclosed.

You can help your friend or the other by share this Jawatan or Job Vacancy by facebook , twitter or other your social media.

Best Regards

FacebookEmailShare
 • Search for:
 • Join Our Facebook Community

  join jawatan kosong kini facenook page
 • Archives

 • Top career_jobs blogs

Go to TOP